Gubbeman

Den högt älskade katten Gubbeman är borta.Han försvann för snart två veckor se´n......& hans mor gav sig av i februari....
Faktum är att jag saknar dom väldigt,trots att dom var i luven på varann mest hela tiden.Nu har vi bara lillsyrran,Missan,kvar.Hon är väldigt söt och gör inget större väsen av sig.Hoppas att dom andra kommer tillbaka iaf.

Håller på att röja en del när guben är hemma hos världens bästa fd (tyvärr) granne Johan.Hoppas att det märks nån liten skillnad när han kommer tillbaka!Fast jag tror iofs inte att han märker det förrän imorgon isåfall.Kan hända är han en smula överförfriskad i skrivande stund....
Måste fortsätta,kanske kommer tillbaka senare.Tjo!

???????

En undran-hur i hela friden KAN man ha så många prylar som vi har??Alltså det är rent av förskräckligt!Å inte fasen är det nå´n som vill hålla ordning på skiten heller......Nä,nå´n slags ordning  måste det bli!Kanske borde starta med att ge 17 i att shoppa så ini vassen....tror jag...kanske.....

Denna vackra onsdag har varit bra på alla sätt och vis,tycker jag.Har umgåtts med Sara hela dagen medan fadern spikade nytt tak till uthuset.Bra där!En tur till stugan hanns med även idag,där det pysslades bla med ett litet "staket".Jag tyckte till och maken snickrade och målade.Man kan säga att det blev ett slags kravallstaket  ;)  utanför flickornas dörr.Ska visa en bild vid tillfälle,så kanske NÅGON fattar NÅGOT.

Nu är det dags att gå igenom universums största tvätthög.Vika och lägga i högar för att sedan forsla iväg allt till dess ägare.Där har ni min afton.

Hemma bäst?

Tja,man kan ju börja fundera....Hemma ÄR vi iallafall.
Resan hem gick bra,trots värmen.Barnen tyckte det var skönast att vara i bilen,där AC:n gick för fullt.Stannade & slaggade hos svärmor natten mellan lördag & söndag igen.Alltid lika nice att vara där  :)  Tur att vi kan ta resan i 2 etapper,annars skulle ingen palla...Det är över 70 mil ju.

Tog det riktigt piano igår.Tvättade för fullt och slappade i solen di & då.Stortjejerna åkte till deras andra familjer.Lisa är borta i en vecka,Matilda i två.Känns väldigt tomt i en hast!
När aftonen kom så gick vi till fam.Ågren för att ljuga och dricka L I T E vin/öl.Ljugandet gick bra,övrigt gick åt pipan.Herrskapet Forsell tog i ordentligt,så denna tisdag läggs inte vidare värst på minnet.
Jag hade ambitionen att kuska till stugan i arla morgonstund med lillan för att göra lite nytta där och samtidigt lämna maken ifred med sitt snickrande.Öhhhhh.........somnade 03.30 i morse och vaknade TVÅ timmar senare-mådde inte bra.Fanns inte tillstymmelse till syre kvar i sovrummet (gubben hade snott alltihop,den rackaren!),så jag flög (?) raskt ner för trapporna för att slagga vidare med fri tillgång på syre och svalare temperatur.Nåja,vaknade vid 10.30 nästa gång-mådde inte bra.Inte alls bra.Konstigt!Ställde mig i duschen i hopp om att få livet tillbaka,men nix-tyvärr.Masade mig upp till köket där världens charmigaste snart 2-åring mötte mig med en bekymrad min."Mamma trött??Här,mamma sova vagn!!" kom det efter en stunds funderande,varvid hon förberedde sin vagn så att den gamla modern skulle få sova vidare där.Snacka om generöst och omtänksamt!!Lillan förstod alltså att mor var nära döden just då.
Hursom helst så masade vi oss iväg till stugan alla tre till slut och där går det utmärkt att slappa minsann!
Där har ni vår dag......

Ska börja förbereda inför partyt på fredag.Hmmmm......Har några dagar på mig att hämta krafter  :)
Det ska nog gå bra.Fantastisk uppslutning verkar det bli av några av mina allra goaste vänner.Hurra!

Nu ska här betalas räkningar.

Trist & tråkigt

Nu håller maken & jag på att städa och packa ihop för att börja vår hemfärd imorgon.
Känns sorgligt så in i vassen.Det är fantastiskt bra att komma hemifrån för att lufta tankarna ibland.......särskilt för vår del känns det som.Vi har haft det jättebra här nere och funderar allvar att preliminärboka lägenheten igen nästa år.

Åker nog inte från Skåne förrän efter lunch imorgon.Ska passa på att njuta av havet och det vackra vädret en stund till!

Åter till städandet  :)

Tosselilla

Gårdagen slukades av ett lååååååångt besök på Tosselilla Sommarland.Vi var dit med fam.Pålsson och festligt var det minsann.Där finns begivenheter för alla åldrar!Titta på djur,gå i Tarzanskogen,beta av nöjesfältet,BADA,paddla kanot.......you name it.Tror faktiskt att barnen blev helnöjda till slut :)



Lisa och Matilda åker larven  ;)


Några kamrater som verkade vara på dåligt humör......



Sara hittade en EGEN klätterställning i hennes storlek-lycka!



Färdigpaddlat.....

Det var gårdagen det.Kan säga att den tog musten ur oss allihop.Orkade bara handla lite mat till kvällsvarden på hemvägen,sen äta och sova!

Idag kuskade vi iväg till stranden i Borrby på förmiddagen.Fantastiskt väder även idag!Det blåste en hel del nere vid havet,men som tur är har vi fått låna ett vindskydd av mor och Kenneth.Det kom väl tillpass.


Sara fann sig direkt och satt i sin koja mest hela tiden.Tur det,solen brände på bra.Däremot var det tvärkallt i havet enligt Lisa och Matilda.
Vi drog hem och åt lunch och sen var det sovdags för lillan,så hon och jag stannade hemma och dom andra åkte till badet i byn.På sena em åkte vi till mammas hemtrakt,Skillinge,och köpte mat och åkte ner till hamnen.Träffade en urfestlig gubbe från Göteborg som var snäll och fotade oss.Därefter fick vi höra hans livs historia......



Nåja....ALLA bilder blir inte rättvisa när man får solen i ögonen...

Avslutningsvis en riktig sommarbild på ett av favoritmotiven :



Imorgon ska vi till Bo Ohlsson-ett måste när man är i närheten av Tomelilla!

Hejhej!


Diska....

Trots semester långt hemifrån,så måste man DISKA..........Och mycké disk blir det!Skitsamma,jag gör det gärna-det är en ren fröjd att vara här nere.Förskräckligt att behöva resa hem så snart,snyft!
Tar tag i gonattning av de stora nu och diskandet sen,pappan har somnat med Sara (i vanlig ordning).

Kommer strax tillbaka och berättar om gårdagens och dagens händelser.Tjing!

Skillinge & Ystad

Trött igår,blev inget bloggande.Vi var uppe i ottan igår för att gå på loppis hos mor i Skillinge.........tyvärr hade dom skrivit fel på skyltarna i byn,så loppisen började inte förrän på kvällskvisten.Stannade dock kvar och kollade i hamnen och stranden i Skillinge.Förbaskat mysigt i den lilla byn,tycker jag.



Flickorna plockade snäckor och sen åkte vi hem till mor & Kenneth och grillade korv :)
Peter och stortjejerna åkte hit till Hammenhög och badade i utebassängen och bastade medan Sara och jag följde med mormor & Kenneth till Simrishamn.Lite shopping blev det......se´n till Skillinge igen för att käka SILLBURGARE.Toppenkrubb,helt outstanding!Vi kuskade till sist ner till loppisen som öppnade 18.00.Gissa om det var mycket folk där!!Fy f-n.Jaja,fynd gick att göra trots allt.Bl.a en del Kockums baljor och kastruller,en röd skinn-slips (till mig!),en tvärsnygg konsoll,en stall-lykta m.m. och guben fyndade två dörrar för 100 spänn!!Tur att mor & K åker med tomt släp hem till Dalom.

Efter en lång dag med många happenings,så blev det filmtajm i Lisas säng.



Även idag har vi haft ett fullspäckat schema.Tog det lite piano med sovmorgon i morse,sen bar det av till Ystad för att träffa Annette,Håkan & Emma ;) Vi träffades vid Saltsjöbaden,men tyvärr började det regna så smått,så efter ett fotdopp i havet åkte vi hem till våra kamrater och åt lunch.Trevligt-TACK!!

Eftersom Sara har haft prickar över hela kroppen i ett par da´r nu,så ringde vi till en distrikts-sköterska i Ystad och hon tyckte att det var läge att Sara gjorde ett besök hos henne.Så medan Annette tog med sig storflickorna på en tur med en veteranbrandbil och jag checkade några affärer,så kvistade pappan,Sara och Håkan på en vårdcentral-/pubrunda.Verkar inte vara nån större fara med prickiga korven,men blir det värre får vi gå till farbror doktorn.

Vi avnjöt en supergod middag hos Annette och familjen för att sen ta en promenad med barnen till havet för ett kvällsdopp.Härligt med gångavstånd till en busfin strand.Det såg dock rätt kallt ut i havet,men flickorna njöt ändå!




KOMPISAR!!!!

Nu äre läggdax!!Mycket står på programmet även imorgon.......

Härligthärligt

Vi mår som kungligt folk allihop!Idag har vi varit till Glimmingehus.Lisa & Matilda fick gå på guidad tur,utan föräldrar!!
Märkvärdigt,si.Vi åt lunch vid den gamla borgen och solen sken som aldrig förr.Regnade lite i morse bara,men sen har vi haft kanonväder :)  Före besöket i Glimmingehus var vi på en loppis i Ingelstorp.Köpte några småsaker bara,vi var sena dit tyvärr....Efter lunchandet åkte vi och shoppade rapsolja och krämer på en gård här i Hammenhög.Det visade sig att dom just har öppnat ett gårdscafé till hela familjens förtjusning.Gött fika där och sen bar det hemåt.

Solning för brudarna i familjen och matlagning för älskade mannen.Fy bubblan va han är go på att laga mat!!Idag blev det grillat kött och potatis i rapsolja,vitlök och kryddor.SUPER!Glass till efterrätt och sen en familepromenix på byn.

Imorgon väntar uppstigning i rimlig tid för besök på loppis i Skillinge,där mor & Kenneth numera bor (igen).Hoppas på vackert väder så barnen kan bada havsbad och plocka snäckor!


Glimmingehus.Sådeså.

Framme!

Äntligen är vi framme vid vårt mål,Hammenhög.Resan hit gick fantastiskt bra!
Sara premiär-gnagde direkt från ett äpple om hon LOVADE att tugga ordentligt (oroliga mamman).

                  

Vi bor så trevligt så!Flickorna är tvärnöjda och vi med.Lillan har badat i sin balja och sover nu sött.Har precis puttat ikull stortjejerna och ska nu säga go´natt åt dom.

                          

Kök,                                                badrum,                                          vardagsrum                    & flickornas EGET rum  :)

         

Köket igen...........                        ....& uteplatsen.

Blev ingen bild på vårt sovrum idag-en liten sessa sover sött därinne!

En hälsning från the hole family   :)



See you/puss!

Jönshult

Nu är vi framme vid vår första anhalt-Norrgården i Jönshult,Småland.Här bor svärmor Birgitta & hennes man Dan.
Idylliskt värre,med massor av kossor (highland cattle),2 katter och 2 hundar.Vi bor i deras gästhus på gården,värsta lyxen,eget kök och relax ;) Bubbelbadkar och bastu......semester!!Trots skitväder.

Bildbevis.....



Kärlek........ :)

    

Så här bor vi :





Fint va???

Återkommer med fler bilder,ska äta middag nu.Mums!

Lisa 10 år!

Så är hon då äääääntligen 10 år,min äldsta dotter.Det har varit en rolig,hektisk och spännande dag.Många fina gäster,FANTASTISKT fina paket (tack alla!) och framförallt en mycket nöjd flicka!



Paketöppning med god hjälp i morse :)



Tänka sig-trollungen fick en digitalkamera av sin snälla mor....... ;)



Av födelsedagsbarnet egenhändigt bakad kaka.God var den!



Flickornas kusin Karin kom på efterlängtat besök!



För att inte tala om min söta syster :) Henne längtar jag efter jämt!



Här är hon igen-mostä Mimmi-med sin guddotter....

Nä,go vänner,ska ju egentligen packa nu.Vi åker early tomorrow morning på semester neråt landet.
Bloggar under resans gång såklart!
Kram.

Stockholmsbilder



Här är lillsessan på hotellrummet i Stockholm.Hon kollar in STOOOOOORA båtarna.


Färjorna liksom....åkte in i hotellet på nå vis  :)



Så här lycklig kan man bli när man får spagetti med köttfärssås OCH glass på restaurang!!



En tur till Fjäderholmarna med denna tjusiga båt!



Matsäck på Fjäderholmarna-FEST!



Sara & pappan har mysigt på ön.



Ååååååååh,va roligt det är att åka kåååååågää  :)

Hm,jaaaa,skulle kunna lägga in många fler bilder,men nu MÅSTE jag gå och skölja ur toningen ur håret.Därefter kolla upp så att alla paket är klara till Lisas stora dag imorgon.Redan 10 år.........kulkul!

Nä,puss nu  ;)

Mittinatten

Tänk att jag ALDRIG har vett att gå & lägga mig.....Sitter här och gnäller över att jag är så kusligt trött och har SÅÅÅÅ mycket att göra,men inte f-n gör jag nåt vettigt!Glor på datorn och fikar bara.Trots att det är 1000 saker att göra inför stundande kalas och resa.
Dessutom är jag ilsken på mig själv över att jag har lagt ner mitt promenixande.Håller på att växa ur brallorna ju!Nä,nån ordning måste det bli nu.....Skärpning helt enkelt.

Go´natt.

Hemma igen

Har haft det alldeles förträffligt i vår Hufvudstad!Det övriga sällskapet verkade också trivas,minsann.
Fast tyvärr orkar jag inte skriva mer nu,tvärtrött.Skriver mer imorr´n.
Adios!

Tjo

Nog är det bra trevligt med semester?Första gången på flera år som jag verkligen känner att jag är LEDIG.I skrivande stund håller jag på att packar inför vår mini-lyx-semester  :)
Tre nätter på hotell i Stockholm,utan vidare planer i storstan.Skitbra!Bara Sara guben & jag.....
Förresten-EN plan har jag ju faktiskt!Ska träffa en "gammal" kompis från den goda tiden i Skåne.Vi har inte setts på 17 år kom vi just på!Det kommer att bli fantastiskt festligt att ses :) Nu MÅSTE jag packa vidare och försöka få nån ordning här.Inget kul att komma hem till en sopstation ju.

Kanske skriver mer senare.Pöss.

SEMESTER :)

Äntligen har semestern anlänt!!!!!Hurrahurra :) Fyra glada slöa veckor väntar.
Började ledigheten idag med att åka ifrån allt stök här hemma och fick lunch & fika hos mamma.Kom nyss hem och självklart är det dax att ta hand om allt ogjort.
Jag börjar med att hänga tvätten......och guben lagar mat ;)

Tjing på en stund.

Gräsänka

Lisa är hos far och övriga familjen i gubens sommarstuga.Mycket har hänt sen jag skrev senast!Bl.a har jag köpt en digitalkamera-på tiden ;) Ska försöka låta er ta del av vår tripp till Tomteland i måndags + en del bilder här hemifrån.

Vi provar.


Se där-Sara och hennes söta pappa,minsann!Jag kunde ju.Försöker genast med en till.


Premiärtur i skrindan på väg in till Tomteland-BUSGLAD flicka!

Tre söta systrar i trollskogen.......

Det här var ju skoj!Tror jag klämmer till med en till bild.


Lisa kör båt :)


Storasystrarna åker flotte i Tomtens sjö.



Sist,men inte minst,Sara tar en tur runt midsommarstången efter att ha givit Tomtefar en stoooor kram :)

Go´natt,gott folk,nu ska jag hänga tvätten och därefter läsa en GOD bok!

RSS 2.0