Sjukstuga-igen

Båda mina kickor är sjuka,hostar som attan.I natt var det skitjobbigt för dom båda två och Lisa har dessutom fått ont i lungorna när hon hostar.Var vaken först med Lisa och lagom när hon somnade så vaknade Sara & tokhostade hon oxå.Försökt vila brevid henne,men det gick dåligt....
Kollade på klockan och lillan hostade verkligen VARJE minut!Hon vaknade flera gånger och fick till sist nog själv och sa "Vill inte ligga ner,mamma!Kan inte soooova,hostar mycket!!"
Vi gick ner och satte på tv:n och tittade på "Bananer i pyjamas" (f ö min genom tiderna SÄMSTA film) vid pass klockan 4 i morse.Somnade till en stund på morgonkvisten mellan 7 & halv 9....Ringde sen till vårdcentralen,men dom konstaterade bara att det var tvärfullt hela da´n och att dom t om var dubbelbokade.
Jaaaahapp-vad göra?JOOOOOO,jag ringde såklart till barnmottagningen på lasarettet,där vi tidigare har haft klippkort med Sara.Dit var båda barnen välkomna bums!
Efter en låååång dags väntan fick vi recept på en bunt mediciner.Lisa MÅSTE bli av med hostan och Sara har en rejäl virusinfektion-IGEN!Helt igensvälld i halsen,stackarn....
Nä,fy bubblan för vintern och all dess smitta.

Har varit "ledig" i två dagar.Igår bytte jag gardiner i köket,tog fram alla ljusstakar,bakade lussebullar & pepparkakor med barnen och kokade apelsinmarmelad.
Idag spenderades som sagt större delen av dagen på Falu Lasarett,hem och vila lite för att sedan åka ner och jobba extra på klubbkvällen mellan 19-22.Kändes som att jag var berusad på nå´t vis när jag jobbade :)
Så himla trött så jag är helt mossig.....
Sover i gästrummet i natt.Det är pappas tur att vaka inatt.Han är hemma och vabbar imorgon.

MÅSTE SOVA NU!!

Vinter på riktigt

Jag tycker inte om det här vädret!
Snålblåst,7-8 grader kallt,snö....VINTER rätt och slätt.Tar tyvärr inga promenadsteg i onödan i snöyran och vid det här laget har jag inte tagit en långpromenix på flera veckor.....Hmmmm....latmask!
Vet inte vad jag ska hitta på för att inte slöa ihop helt & hållet.Vore fint att ha nåra kamrater som drooooog iväg mig ut ett par ggr i veckan!

HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ,HÖÖÖR NI MIIIIIG???????

Bara ring (och tjata),så följer jag med och pratar oavbrutet så ni får skavsår i öronen  ;)

Min arbetsvecka kommer här (förstår att ni är gräsligt intresserade):
har jobbat idag,tisdag,ledig onsdag (än så länge..) jobba på klubbkväll torsdag,fredag-söndag jobb......
Mao EN dag ledigt....åhå......

Var på märkestagning på Lisas dansskola igår.Tittade på Lisa & Julius när dom dansade bugg och blev bedömda av en domare.Skitduktiga var dom :) Syns verkligen att dom har utvecklats!
Av 100 möjliga poäng fick Lisa 93 och Julle 94.Det ni!
På söndag är det dansuppvisning på Stadsteatern,ska bli kul att se.

Duschdags & sen läggdags.Personalmöte imorgon kl.8.00.Då gäller det att vara på alerten ;)

Gôtt

Tänk,va gulliga kompisar jag har!!Här satt jag och pratade med min kamrat Sussi om livet och dess ups & downs (fast mest downs...).Passade även på att klaga över mitt fruktansvärda snasksug och att jag dumt nog inte handlat nåt godis på shoppingturen idag.Sussi,som är en av dom mest omtänksamma människor jag vet,tyckte synd om mig-trots att hon själv just insjuknat i nå´n form av flunsa eller dylikt och låg till sängs.

När jag som minst anade det knackade det på dörren och in kommer Sussis alltid så rara sambo MASK (Saras namn på Mats),bärandes på universums fetaste snaskpåse och räckte raskt över den till mig!!!Det visade sig alltså att Sussi har skickat iväg sin gubbe ända från Haraldsbo till närmaste affär för att köpa snask och frakta detta till en eländig människa på Täkten!Mitt på mörka aftonen.
Det var en MYCKET fin händelse i mitt liv,på gränsen till en av dom finaste faktiskt.Tvåa efter barnfödandena.Det ni.

Stort tack till mina fina vänner som nu lyckats lyfta upp mitt humör ett flertal meter-rakt upp!



Mys

Gårdagen var ganska jobbig faktiskt.Värre än jag kunnat ana,men begravningar är ju aldrig lätta att närvara vid.Trots vetskapen om att Farmor har somnat in,så fattar jag det inte ändå än....

Mitt i allt så är det trevligt att träffa kusiner och andra släktigar som jag inte har träffat på sisådär 15-20 år!

Nu har vardagen kommit tillbaka och jag har ääääntligen ledigt en hel helg.Inga större planer,vilket gläder mig oerhört.Maken och Matilda är på kryssning med Birka Paradise,dom åkte i morse.Nu är jag alltså solo med mina två älsklingar :)  Vi har varit på stan och ätit lunch med Amanda på Åhléns minsann.Trevligt!Shoppat lite och sen hem igen.
Jag köpte mig en starkvinsglögg som jag nu öppnat och smuttar på medan Lisa åker skridskor med en kompis och Saraliten slumrar.Nu är det dock dags att väcka henne,vilket brukar vara måttligt poppis...

Skriver mer sen.

Torsdag

har det redan hunnit bli...Undrar just hur det gick till?
Erkänner att varken humöret eller inställningen till livet är på topp.Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är,men det kanske beror på att 10 fingrar inte räcker till....

Har varit hemma med sjuka barn i tidags och idag.Lisa är rejält förkyld och tokhostar och lillan är förkyld TYP (mycket användbart ord) varannan dag.Sånt är livet.


Just nu gruvar jag mig rejält inför morgondagen-Farmors begravning.Det hela blir så definitivt då.Känns som att jag först nu börjar begripa att Farmor är borta....

Min goa vän Lena har gjort en jättefin blomsteruppsättning till Farmor från oss tre systrar.Ska åka tidigare till kapellet imorgon och ställa dit den.Kanske känns det lite lättare när vi kommer dit..


Snask

är melodin.Eller hur??Jag menar att lite candy kan lätta upp stämningen i de allra flesta lägen....Men det  är ju f-n omöjligt att hålla igen när jag vräker i mig på detta viset!!Ena dagen hålls det igen å knapras morötter & andra dagen......äre tvärtom-snask,vin och skit.Detta kallas "dålig moral" eller kanske rentav  "ingen moral alls".Vad göra??

Jobbar fett nu igen,jour den här helgen.Kul att jobba när allt flyter på!

Sara verkar ha planer på att bli förkyld igen,men det ska blåsas av på studs!!!

Lisa är skruttig hemma hos far sin.Hoppas det hjälper med sömn.

För övrigt funderar jag över julklappar och i vilken omfattning dom ska införskaffas....Blir ju så förbaskat mycket stålar varje år.......Försöker trappa ner,men se´n tycker jag att det är så himla ROLIGT i en hast!
Jaja,den som lever får se.....hur många klappar det blir  :)

Natts!

God jul!

Vi bygger upp julen för fullt på jobbet nu och jag är inte ett dugg inspirerad.Det är sant!!
Jobbar på som 17 i allafall och har jobbat extra några timmar idag och på onsdag blir det fler.Torsdag är min enda lediga dag den här veckan....
Kul att jobba på när energi finnes och slantarna rullar in!

Nä,dags att göra kväller.Natti.

Shalalalalaaaaaaa...

Nu är jag en byrå fattigare,men TUSEN KRONOR rikare minsann!!!!
Ännu en pryl såld på Blocket-härligt!
Dock känns vår tripp så låååångt borta numera,så det är inte klokt.Undrar var jag fick all min energi ifrån till all planering för resa och ev flytt??Den är numera som bortblåst och det enda jag tänker på är att alla ska få vara friska och att jobba så mycket som möjligt för att få in flis.

Sara och jag är solo här i afton.Övriga 3 är på Matildas kalas som hon har tillsammans med två andra tjejer som snart fyller 10 år.26 stycken ungar skulle det tydligen bli på kalajset.
Nå´nting säger mig att jag ska känna mig ruggigt nöjd med att få vara hemma med en liten två-åring istället för att vara där...Det är jag oxå :)

Kanske skriver jag mer ikväll.Vem vet?


TV

Kollar på tv......
Erkänner att jag är trött å slut efter veckans arbete.Ska bara spana in vem som åker ut på Idol och sen är det läggdags.
Har såklart tagit åt mig xtrajobb imorgon istället för att vila-knäppgök!Men bara jag får sussa ordentligt inatt så...
Är bara ledig EN dag nästa vecka-torsdag.Kommer att bli en skön dag :)

Imorgon skulle Farmor ha fyllt 98 år.Hoppas hon får tårta i himlen,det gillar hon!!!!

G`natt.

Jobba

och så hem och träffa familjen en stund...sova...upp och jobba och så hem och träffa familjen en stund....sova...
Det är mitt liv och leverne.Ska inte klaga med tanke på arbetslösheten och dessutom är jag förbaskat tarv på att spara pengar till vår tripp!!
Har sålt prylar på Blocket för 7000 spänn nu och förhoppningsvis kommer det en herre hit imorgon och tittar på en byrå som ska få ny adress :)
Det är bara trist att vi inte har nå´n riktig plan för trippen än...Tyvärr kommer det nog att dröja nå´t (eller några....snyft) år innan vi kommer iväg.

För er information så köpte jag ett par brallor på jobbet idag som jag självklart ska returnera imorgon.Inte fullnöjd,alltså behåller jag dom inte.Ännu några meter närmare drömmålet!!Jag längtar.

Häj!

RSS 2.0