Nu är det avklarat!

40-årspartajet,alltså.Vilket ståhej och pysslande det har varit.Firandet har nu pågått i fyra dagar,men nu är det nog över.Fast idag är faktiskt den riktiga födelsedagen.

Före:    image45       och efter:   image46

Tänk vad 40 år kan göra  ;)
För övrigt har jag faktiskt inte pysslat med så mycket annat än att FIRA i några da´r.Är aptrött och bör gå & lägga mig inom tre sekunder........

Ska försöka lägga ner lite mer energi på bloggandet inom kort!

Ajöss.

Ursäkta!

Alltså,verkligen FÖRLÅT!!Den ena av rulltårtorna bakades av våra duktiga ungar Lisa och Matilda och ingen annan.

Inget särskilt på g

mer än att maken har krypit in i ett överskåp till en garderob.......Verkar ofattbart,jag vet,men här kommer ett bildbevis:                                          

                                                             image44

Hade god lust att dra undan stegen bara för att kolla hur han skulle ha tagit sig ner,men tog raskt mitt förnuft till fånga när jag insåg att det skulle bli dåligt med partaj på lördag om han ramlade ner.

Annars då.....jo,har självklart bakat idag igen.Och kuskat runt på stan som en vetvilling,allt för att beta av en hel massa ärenden.Viktiga saker som att besöka Vero Moda på deras klubbdag för att ekipera mig inför helgen,självklart hälsa på min goa kamrat Jenny på hennes jobb,en artighetsvisit på MITT jobb (japp,jag har faktiskt ett jobb),samt fixa en del hemligheter till en viss födelsedags-gubbe.

Det här med Vero-shoppingen är intressant.Plötsligt vaknade jag av att jag stod vid kassan och betalade en anselig hög med kläder som nog mer är ämnade för brajsingar i 20-årsåldern än en tant som jag.Då var vi där igen.40-årsnojan.SYMPATI!!!Får se om jag är in the mood för nyinköpet om lördag.

Svärmor är här nu och GENAST började hon baka och stå i :) 2 rulltårtor klara,en stek i ugnen.Va säjs om en sån svärmor???Hejaheja,världsbäst.

Ajöajö.


Toningsafton

Allt för att känna mig något mer piggelin.....Verkar som att det är JAG som har 40-årskris och inte gubben.Eller,jo,det har han visst.En rejäl sådan också.Som fru måste man då naturligtvis sympatisera.Därav hårtoning och nagelmålande i afton och besök på Vero Moda imorgon.Det handlar alltså om att förneka sin ålder.Sådeså.

Har bakat idag-igen.Senaste dagarna har det varit frallbakning på hög nivå,men idag övergick det hela till kakbakning.2 sorter blev det och det är inte färdigt än!Allt för den stundande partajdagen ;)

Imorgon kommer svärmor.Henne tycker jag om.Min förhoppning är att hon kommer att få en trevlig helg här hos oss......trots allt........

Ska nu sätta mig bekvämt och kolla på inspelat "Bonde söker fru".Frågan är varför somliga medverkande överhuvudtaget har fått ett enda loveletter???Verkar knasigt.

Måste gå,det va ju  det där med naglarna också.....Häpp.

Pappas födelsedag

Det är min Pappas födelsedag idag.Han skulle ha fyllt 74 år.

Grattis älskade Pappa.

Deppar dag.

Befinner mig ännu en gång i en depp-period.Ni som känner mig väl vet av vilken anledning jag mår som en påse skit igen.Börjar tycka att,fan nu fåre räcka!Kan inte annat göra än att lida med de drabbade.Fast jag är ju själv rätt insyltad ju.....

Försöker ladda & stötta inför lördagens begivenhet.Hoppas att det blir lyckat och kul!!Själv tänker jag bekanta mig med en vinbox den dagen.Tror det är melodin :)

Hare gött go´vänner!

En dag till belåtenhet ;)

Har haft en bra dag idag.Det är nyttigt för mig att komma hemifrån ibland!
Kul att träffa storasyster & hennes familj,det händer inte så ofta.

Några bilder från vår visit....image39......Födelsedagsbarnet som öppnar sitt paket innehållande en förstärkare till gitarren :)  Av kommentarerna att döma så blev 15-åringen RIKTIGT nöjd!!!

 Sarahjärtat  med sin gudfar  Christian.      image40      

Förbaskat god mat bjöds det på!Enchilladas.Därefter en oerhört smaskig pärontårta.Jag vaknade av att jag tog en alldeles för stor bit,men då var det liksom för sent.Var naturligtvis duktig och sopade rent på fatet.Det är inte ofta jag äter tårta ju!Saken blev inte direkt bättre av att jag ringde maken när jag kommit hem och bad honom att köpa småsnask.Idiot (jag alltså).Hurihelafridensnamn ska man kunna hålla igen när bristen på karaktär är total???Dagens fråga.
Nu sitter jag alltså här-proppmätt av alla go´saker.Men ändå nöjd.Gubben är just hemkommen från en långtripp,Skåne tur&retur på 2 da´r.144 mil,bra gjort.Allt för att hjälpa min mor & K med flytten.Nu är dom färdigflyttade.För denna gång ;)

Nämen,har ju inte lagt in nån bild på min man!Kan bero på att han inte har nån lust att synas.Kan ju ändock smyga in en liten söt bildimage43       Snygga va????Känns som att det är 100 år sen.....


                        

Är man mamma så är man!

Därför kommer här ännu en förtjusande bild på mitt lilla hjärtegryn.Jenny har fotat ;)

                                                                        image38

Alltså,fy bubblan va go´hon äääääääääär!!!

Förresten,följderna av min klantighet med bilen igår blev att guben bytte ALLA däcken idag.Bra va??Inget negativt som inte har nåt positivt med sig.

Nä,go´vänner,nu måste jag städa å feja lite innan idol börjar igen.Är gräsänka,så jag är så illa tvungen att plocka ihop alldeles själv......hmmm.

Imorgon bär det av till syrran & hennes familj i Sandarne.3vligt ska det bli!

Tjing!

Mycket kan hända

på kort tid.

EN promenad har jag iallafall åstadkommit idag.Men när jag kommit halvvägs på min favorit-promenadväg så stod det två gubbar där och SPÄRRADE AV vägen.Förskräckligt tyckte jag och det gjorde dom med.Det ska tydligen ske nå´n slags röjning i skogen och då måste det vara fritt från såna som jag.Skit,det är min allra bästa favoritväg.

Sara har mestadels deppat idag.Det är inte ofta det händer.Tror att hon har nya tänder på g,då kan det bli lite eländigt....Fast hon har haft en del ljusa stunder också.Som tex när det var matdags :)

                                                       image35

För att inte tala om när vi gick till parken och gungade!!

                                                      image36

                                                      GULLTROLL!!!!!!!

När det infann sig en riktig downperiod för henne,så satte jag henne i gåstolen-det brukar vara kul en stund.Jag kvistade iväg in på wc och sötnosen genast efter.Hon pekade på ett ställe visst på sin mor och sa "DÄÄÄÄ!",varvid morsan inte kom på nå´t bättre svar än "Ja,det är mammas MUS."Flickungen kontrar kvickt och synnerligen allvarsamt "PIP PIP".End of story.Det är i såna lägen man önskar att vittnen finns!

Min kamrat Lotta svek mig i dateandet på Kupolen,men jag repade mig snart och tog istället med min andra favoritdotter,Lisa.Här är hon förresten:image37

Vi shoppade en smula,umgicks och handlade på McD.Hemresan gick utomordentligt bra ända tills vi hade hundra meter kvar hem.Då händer det sig att en dåre som jag möter kör lite väl långt ut i vägen (tycker jag iaf),varvid jag är så illa tvungen att köra ut till höger och touchade en kant på trottoaren.Japp,rätt gissat,jag ordnade PUNKTERING.Sådärja.

Stackars guben fick ut i mörka natten och byta till ett vinterdäck så länge.Själv stannade jag inne och drack glögg.Rättvist,eller hur?


Alltså,ännu en händelserik dag i mitt festliga liv!


Vi ses.


Lycka!

En tur till mor & K i Rättvik blev det idag.Sara & jag stack iväg i morse och kom åter alldeles före vällingdags-timing.Supergod mat,tack mamma :)

Det har hänt nå´t FANTASTISKT idag!Efter gårdagens sorgsamma besked om att Sara inte skulle få plats hos nå´n dagmamma, överhuvudtaget,så kom dagens nyhet som en räddande ängel.Hon ska få börja hos världens genom tiderna bästa dagmamma,from januari!!!!!YES-på riktigt!Både jag & pappan jublade högt och firade senare på aftonen med ett glas rött.Ja,ETT glas,det räckte.
Svårt att beskriva lyckan över att få ha guldklimpen i ett så tryggt & harmoniskt hem.Alltså,fy 17 va´ skönt att veta.Måhända kan jag gå till jobbet med ett glatt humör när den dagen kommer.Hurra igen!

Imorgon måste jag bruka allvar med mina långpromenader igen.Har slöat några da´r.Skit oxå.Har liksom ett "häng" på magen som vägrar ge sig av.Syns att nå´n har bott därinne på nå´t vis.....;) OCH flyttat därifrån......
Gubben hävdar att det enda som hjälper är situps.Frågan är om han har testat själv,hihi!

Förhoppningsvis blir det en tur till Kupolen med min kompis Lotta imorgon.Vi har inte setts på evigheter,saknar henne.

See you!

JAAAAAAAAAAA

JAG KAN SJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLV JU ;)  


Kolla här nurå....nåra goa bilder ur mitt liv.....image22

Älsklings-Sara.....hon är fin hon!!

image24
Och här är söta storasyster Lisa :)

Alltså,det här är ju skoj!Dessutom,än en gång,världens mest otekniska människa har klarat detta helt solokvist.Jaja,jag HAR fått hjälp med inställningarna av min assistent.Tacktack,Jenny!

Så här kan det förresten se ut när vi ska gå på lokal hon & jag :)image27

Och efter en stunds partajande........
image34........sedärja,va kul i hade!

Förmodligen inte färdigbloggat för idag,ska ta en tepaus med gubben.Hej.
....Att inte ungdomarna idag

har backspegel på mopederna!!!!!!Det är åt pipsvängen det.Sådeså  ;)

För övrigt orkar jag inte skriva mer än att jag inte orkar skriva-BUSTRÖTT!

2 bra saker idag:

 ¤shoppingtur med Jenny & Sara
 ¤blåtanden har kommit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GO BLÅTAND ;)(Fast den funkar inte......men jag HAR en iaf!)

Nattinatt......


Söta Jenny

har ordnat å fixat med min blogg.Dag som natt-hon är en klippa!!!!!Visst blev den fin?!?!?!Jag är busnöjd :)

Denna dag har känts sorgsam för oss på nåt vis.Vill inte gå in på det mer än att vi har haft det jobbigt i familjen en längre tid och idag kom nån slags brytpunkt....tror jag....förhoppningsvis....eller nå´t.....

Sara lättar dock upp stämningen rejält här hemma!Nu traskar hon och går mest hela tiden.Gofian min!Kul att få lägga in lite bilder på henne snart-heja blåtand :)
Det krångliga är att stackars Jenny nog åker på att operera in tanden oxå......Som att hon inte har nå´t annat för sig.Jenny har två jobb:ett på en högst ansenlig butik i stan OCH så är hon min personliga assistent.I det senare arbetet får hon slita hund....å inte har hon bett om detta dubbelarbete heller.Min goaste kompis ;)

Nä,energin är slut för idag-tyvärr.Bör nog slumra en stund inför morgondagens eventuella färd till Dollarstore.Där krävs en hel del ork ju ;)

Kram på er!

Nu så

Nu är jag nöjd. Hoppas Anna blir det med. Det är ju ändå hennes blogg!
Det enda jag inte får bukt med är texten till besöksräknaren.. hmm den syns om man markerar stället. Men orkar inte fundera nått mera på det idag.*  Är helt slut i hjärnan efter att ha klurat och testat allt i flera timmar.

Kram // JENNY

*uppdatering lyckades få fram bokstäverna men dom vill inte bli mindre. Men nu syns dom iaf...

Hoppas du blev nöjd Anna!!!

OMSTRUKTURERING SKER

va god och var tålmodig med utseendet.

Jenny måste sova nu så ska det här nog vara klart imorgon (söndag) eller måndag kanske för säkerthetsskull. Måste konferera med bloggägaren Annapanna angående färger och former.

Välkommen åter och godnatt!

mvh Jenny

Jo,nånting hände

med texten nyss.Vet ej vad jag lyckades peta på för tangent,men lupp bör iaf användas vid koll på förra inlägget.
Skit händer.

Min blogg

är just nu det enda festliga jag har,förutom mina gooooa´ ungar förstås!!!!!På nåt vis ett andningshål i min för övrigt mörkgråa vardag.Den bästa händelsen idag var dock när min fina granne & vän Dorte kom hit och såg att jag behövde miljöombyte.Hon nappade genast på mitt förslag om långpromenix,för att sen på väg hem bjuda hem mig på en Irish coffee ;) Att få sitta i lugn & ro i D & T:s soffa & bara va en stund var rena medicinen för själen!Tack för att ni finns,kompisar.

Skulle va kul att fixa in lite bilder å sånt i bloggen.Väntar för tillfället på en BLÅTAND till min dator,hmmmm......Tids nog kanske den kommer,vem vet?Fast jag har fått nys om att min rara kompis Jenny kanske vill pyssla om min bloggs utseende en smula-va kul!Säg inget om att jag anar nå´t  ;)

Alla sover utom jag nu.Gubben är tvärslut i både kropp & själ.Jag förstår honom.

Själv är jag så pass pigg att jag tänker betala räkningar.Sug på den,ni!Så pigg är jag AAAAAAAALDRIG annars :)

Jag önskar er en trivsam kväll & natt!/Gos å snuff.

God afton.

Här har vi haft en sådan,heeeeela familjen!Japp,vi är samlade allihopa den här helgen.Många brudar blire då  ;)
Stackars pappa P.Det tjattras nåt helt ohämmat i alla hörn.Fast nu sover dom små....och stora.Idol-röstningen är inspelad åt dom-hurrrraaaaaaaaaa!

Få se,har jag gjort nåt vettigt idag?Mmmmmm,dagliga promenixen,såklart.Mer...??Varit på jobbet & fått mitt schema.Var det verkligen vettigt?Näpp.MEN JAG VET-har varit på Dollarstore & handlat snask !!!Pinfärskt snask till busbra pris.Vettigt.
Mindre vettigt att gubben & jag klämde i oss en hel del av snarret nyss.Där försvann tanken på att hålla igen på skitätandet för några minuter,för att sedan infinna sig i DUBBEL upplaga.Nu mår jag illa.Ingen karaktär.Att man aldrig lär sig :(   

Få se vad morgondagen bjussar på.Förhoppningsvis inget snask!
Hejsvejs.

Världens barn-gala

har vi varit på,2 av barnen & jag.Mycket givande!En stor bunt ungar som sjöng,dansade & spelade vackert på Folkets hus.Det visades även diabilder på barn i rika & fattiga länder.Mina två tjejer blev märkbart tagna av bilder på barn som svälter,skadade av minor,sovandes på gatan osv,osv.Otäckt,men nyttigt att se för att fatta att vi har det rätt bra i det här landet ändå......Kändes bra att få bidra med lite slantar till ett sånt evenemang.


Det har SNÖAT idag.Va onödigt.


Jenny hävdar att jag kanske borde ägna Phonehouse i Valbo en god tanke....men,ICKE!!!!Här tas inte ut nån glädje i förskott.På måndag kan jag möjligen säga nåt positivt i den riktningen,beroende på postverket.Återkommer om det.

Nu är det natt.Go´natt ;)

Ett konstaterande:

blåtand vore festligt att ha på den här datorn.Efter samtal nr 202 med Phonehouse angående detta har jag nu tröttnat ur-PÅ RIKTIGT.Fy bubblan för pucko-försäljare!!!Snacka går ju.Jenny & jag har väntat i snart 3 veckor på blåtanden.Hejeheja,bra service tycker jag :(

Jag borde få en shoppingdag.Vill verkligen ha nya kläder & stövlar.Bums.Men utan slantar kommer man ju inte långt i det ärendet.Måste börja jobba snart.Fast det vill jag ju inte.....Lyxhustru får det bli.Spikat.

Nu ska lyxhustrun ta en välförtjänt dusch.Tjing.

En häääääärlig höstdag

hare varit idag.Lite kallt på förmiddagspromenaden,men sen helt ljuvligt!Sara- sockersöt har sovit skönt i friska luften,fina ungen min.Hon är en riktig solstråle minsann,nya hyss varje dag...;)

Sitter här med min tekopp & funderar över hur livet bara liksom.......har brådis på nåt vis.Jag menar,JAG hinner iallafall inte med allt som jag vill göra.Har ambitionen att klara av en del projekt på en dag,men ICKE.Vips så är det kväll å inte ett skit har jag hunnit!Förutom att blogga en smula förstås ;) Känns viktigt.

Det eldas friskt  i vedspisen här i köket.Mysfaktor.Gubben springer runt & fixar i vanlig ordning.Jag undrar vad han gör och får svaret "Lägger på lite färg här....".Får syn på att han målar runt fönstren i vardagsrummet och konstaterar att HAN om nå´n måste ju känna att han får nå´t gjort vareviga dag.Heja dig,gubbe.
Nä,får nog ta och gå och vika tvätt.Känner mig plötsligt lite lat.

Ha en 3vlig afton,vänner!Hej&h.

Jag är hungrig-

nu igen!Jämt hungrig så här dags.Inte kul,med tanke på att det är den sämsta tiden på dygnet att sitta & smaska på....VARFÖR??Det går ju för 17 inte att hålla vikten när det är på det här viset.Blir ju inte bättre när man har en gubbe som är ständigt hungrig & gärna dukar upp vilken tid på dygnet som helst.Håhåjaja.

Lördagen var trevlig,söndagen tung.Vadan detta?Det är ju otroligt hur man har kunnat hålla party-tempo förr i världen-varje helg.Kära nåååå´n.EN sådan afton räcker länge för en tant som jag.Men kul vare-sådeså!!

Mitt msn funkar inte.Gillar inte det.Har inte kunnat logga in på hela aftonen.Skit.

Nu ska jag sova.Som sagt,en partyafton kan göra sig påmind länge........puss ;)


Shoppa loss

på Rättviks marknad gick ju bra.Fick en slant av gubben och brände vartenda öre....Fast fick mycket för pengarna :)
5 hg te,3 korvar,3 påsar tunnbröd,2 par benvärmare,en pyjamas & ett fleeceset till lillgumman och slutligen TOLV par strumpor!Va säjs?Snacka om bra köp.Inte en snaskebit på hela dan-heja mig!
Sara uppförde sig exemplariskt hela dan,hon uppskattade verkligen att få vara med på marknad.

Nu är jag riktigt trött & bör slumra för att orka med utgång imorgon  :)

Gonatt med er!

Kanelbullens dag.

Jag har ätit en bulle idag....bara därför att det är den dagen-fånigt va?Särskilt när jag försöker hålla igen en smula ;)  Dumma påhitt med såna dagar.


En trist sak har hänt inatt=nån har kvistat in på vår gård och STULIT en av våra cyklar!Onödigt,va?Så här är det-VI BEHÖVER FAKTISKT HA DEN CYKELN!!!!!Det är min gamla bike som Peter använder nu.F-n oxå.Kan folk inte skilja på mitt & ditt längre??Hmmmmmmmmm  :(

Sara har varit på sitt första tandläkarbesök idag.Mor & far fick följa med,ett trevligt evenemang.Den lilla prinsessan fick en tandborste (rosa såklart) och en Bamse-tandkräm.Det var fem små sötnosar där med sina föräldrar,alla födda juli/aug -06.Sara var minst (dock ej yngst)  och iakttog dom andra med förtjusning när dom tultade runt i sina små skor.Alla promenerade fint,utom vår lillsessa-hon kröp.Skitsöt är hon,HELA TIDEN.Hon KAN faktiskt gå,men struntar blankt i det.Nåja,ingen brådska.

Imorgon är det Rättviks marknad och Sara & jag ska dit.Vi tar med oss mormor & Kenneth också.Det ska bli festligt,tycker jag!Ska nog shoppa en korv :)

Nedräkningen har börjat,Jenny och jag ska på lokal på lördag!Rara Jenny ska lufta tant Anna,det var längesen sist.Min förhoppning är att det är fler kändisar ute denna gång.Sist vi var ute så kände jag inte en kotte......Tyder på att jag verkligen börjar bli åldersdigen :(  Bättre lycka denna gång??

Nu äre snarkdags.Ciao!

Man kan lätt fastna

 vid den här datorn!!!Tänka sig,jag som alltid varit så fundersam över folk som sitter & surfar & står i flera timmar om dan....Jahaja,så svårt va det.Det är ju skitskoj ju!Tröstar mig med att detta enkla nöje suddar bort en hel del jobbiga tankar & funderingar i mitt fall.Dessutom pratar jag med min äldsta syster i timmar på msn varje kväll-MYCKET UPPSKATTAT(av mig iaf).

Tack för hjälpen med frågorna idag,Mimmi ;)

Phoehouse har vaknat så pass att vi fick minneskorten idag......nästa 2 veckor tog det!!!Men blåtanden,nix.Tråkmånsar.Finns nog en hel del folk som skulle passa bättre i den butiken.Inte ett dugg serviceminded.Ganska dumt när man har med kunder att göra.Jenny & jag har lärt oss en läxa med detta,det ska gudarna veta!

Nu ska jag sova,ska till mor imorrn-kul :)

Skulle vilja vinna en slant-NU!

Jag är i ett stort behov av pengar.Skulle nog kännas bättre om det fanns något mer på kontot.Ekonomiskt oberoende-visst låter det tjusigt?Det vill jag vara.Sådeså.
Efter en uppretad dag (phonehouse,ta gärna åt er!) ska jag nu ägna mig åt att dammsuga,därefter ta en kvällsfika med min make.Han verkar inte uppskatta att jag häckar vid datorn hela kvällarna....undrar varför?Ska fråga.

Sara har förresten sagt "ENNI" =JENNY flera gånger idag!!!!!!Sen va vi in till Jenny på jobbet å då sa hon det när Jenny lyfte upp henne-SÖTNOS!!Först riktiga namnet förutom mamma & pappa.Kul va?

Måste gå nu.......vi hörs :)

RSS 2.0